ΘΡΑΚΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ & Μ.Ε.Ο.

Πρώτη Οκτώβρη, επίσημη έναρξη της ωδειακής χρονιάς 2016-2017 και η αίθουσα της Λέσχης Κομοτηναίων, ασφυκτικά γεμάτη, υποδέχτηκε ένα μουσικό σύνολο που απαρτίζονταν από μαθητές του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής και του Μουσικού Εργαστηρίου Ολύμπου.

Πενήντα άτομα στην σκηνή, μπουζούκια, κιθάρες, βιολιά, αρμόνια, ακορντεόν, ντραμς, φωνές, μπλέχτηκαν αρμονικά και παρουσίασαν στο κοινό της Κομοτηνής μια πρωτόλεια συναυλία για τα δεδομένα της πόλης. Δυο ορχήστρες, η μία από την Κομοτηνή κι η άλλη από την Κατερίνη, δυο χορωδίες, δύο μαέστροι, πέντε δάσκαλοι, έβαλαν στόχο να ξεπεράσουν τις χιλιομετρικές αποστάσεις, να δεθούν αρμονικά και ν’ αποδείξουν πως η ψυχή μετριέται με το μέγεθος της επιθυμίας της.

Η όλη πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ιδέα του μαέστρου Νίκου Πατρή, που είναι υπεύθυνος για το Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου κι ο οποίος ήρθε σε επαφή με τη δασκάλα κιθάρας του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, Χρύσα Μπατσιβάρη, αρχίζοντας έτσι το όλο εγχείρημα.

Στον κύκλο της προετοιμασίας προστέθηκε κι ο άλλος δάσκαλος της κιθάρας Κώστας Ζαζόπουλος, η μαέστρος των χορωδιών του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, Βερόνικα Σεμερτζίδου, ο δάσκαλος μπουζουκιού Αποστόλης Κωνσταντινίδης και η δασκάλα βιολιού Νίνα Σεμερτζίδου, οι οποίοι, με μεθοδικότητα και οργάνωση, κατάφεραν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να συντονίσουν τους μαθητές τους, να τους οργανώσουν σε ορχήστρες και να παρουσιάσουν, για πρώτη φορά, ένα ενιαίο σύνολο έντεχνης και λαϊκής μουσικής.

Πρόβες μέσω skype, αντικειμενικές δυσκολίες πολλές, αλλά, «το πουλί που κάθεται σ’ ένα δέντρο, ποτέ δε φοβάται πως το κλαδί θα σπάσει…. Διότι η εμπιστοσύνη του δε βρίσκεται στο κλαδί αλλά στα φτερά του»… Τα παιδιά πίστεψαν στον εαυτό τους… συνεργάστηκαν … και κατάφεραν να γίνουν αετοί να πετάξουν ψηλά. Νέες φιλίες δημιουργήθηκαν, ανταλλάχθηκαν τηλέφωνα κι αμοιβαίες υποσχέσεις για μελλοντική συνεργασία, με τη σιγουριά πως ο Νίκος Πατρής και το Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου έχουν πολλά να παρουσιάσουν ακόμη στην Κομοτηνή.

Το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής έθεσε ψηλά τον πήχη… 62 χρόνια τώρα άλλωστε,προσπαθεί ακούραστα για το διαφορετικό επίπεδο κι όπως τόνισε η Πρόεδρος Ζαχαρένια Παπαδοπούλου – Δημητριάδου «στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής δεν μένουμε στατικοί, ασχολούμενοι μόνο με την κλασική μουσική, το μπαλέτο, τη ζωγραφική, το θέατρο και το χορό. Προσπαθούμε να συγκεράσουμε όλες τις τέχνες, δεν φειδόμαστε κόπου και ψάχνουμε πάντα να πετύχουμε στόχους που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν. Κι αφού έχουμε στο πλευρό μας συμπαραστάτη τον μαέστρο Νίκο Πατρή, έχουμε τη βεβαιότητα πως μπορούμε να μεγαλουργήσουμε».

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

http://olympiobima.gr/entyposiase-moysiko-ergastiri-olympoy-stin-komotini