ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ & Μ.Ε.Ο.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε τόσο από φωνητικής απόδοσης όσο και από θεατρικής πλευράς, η μουσική παράσταση «με ένα καράβι, με μια ελιά και ένα αμπέλι ταξιδεύουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη» που παρουσίασαν το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας σε συνεργασία με το Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου την Τετάρτη 7 Μαΐου στον Πολυχώρο του Μediterranean Village, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, γονέων και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius 2013-2015 με τίτλο «Μαζί για τη γη της 3ης χιλιετίας», στο οποίο συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο Παραλίας μαζί με σχολεία επτά ευρωπαϊκών χωρών,

Ο μαέστρος του Μουσικού Εργαστηριού Oλύμπου εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει ένα «φυτώριο» καλλιτεχνών, που είναι αλήθεια ότι έλειπε από την Πιερία, ανταποκρίθηκαν επαξίως στις υψηλές τεχνικές απαιτήσεις και παρουσίασαν ένα ευχάριστο πρόγραμμα βασισμένο στην ελληνική μουσική που εκτός του θεατρικού παραμυθιού περιελάμβανε και συναυλία μελοποιημένης ελληνικής ποίησης.

Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσεις και τη διεύθυνση των μουσικών συνόλων είχε ο διευθυντής του μουσικού εργαστηρίου Ολύμπου κ. Νίκος Πατρής, ο οποίος ανέφερε μετά το πέρας της εκδήλωσης: «Η μουσική δεν είναι απλώς η τέχνη των ήχων αλλά το φαινόμενο που καθορίζει τον άνθρωπο ως ένα ον που αισθάνεται, λογίζεται και πράττει. Οι μαθητές, μέσω της μουσικής, έφεραν σήμερα ένα πνεύμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την πορεία της νέας γενιάς. Παρά το ζοφερό κλίμα της κρίσης που τους περιβάλλει, μπορεί να αναπτύξουν αντισώματα και με πίστη να στοχεύσουν σε ένα μέλλον όμορφο, λαμπερό και δημιουργικό… Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης… και ιδιαιτέρως την Παταρίδου Ελένη για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία, τους μαθητές που υπέμειναν τις πολύωρες πρόβες, την παιδαγωγική ομάδα του δημοτικού σχολείου Παραλίας αλλά και τους συνεργάτες μου που συμμετείχαν. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους παρακολούθησαν το πρόγραμμά μας αυτό το ανοιξιάτικο πρωινό και μας αντάμειψαν με τα χαμόγελα και το χειροκρότημά τους.»